Política

Un historiador en bona posició

El seu nom era un dels que havia sonat amb més força per presidir l'ANC, ja que la direcció actual l'havia temptejat. Decidit a mantenir la discreció, Agustí Alcoberro mai ha dit obertament que hi aspirés, però tampoc hi ha tancat explícitament la porta. Veí del districte de Sant Martí de Barcelona, doctor en història i professor d'història moderna a la Universitat de Barcelona, té 56 anys i entre el 2008 i el 2014 va ser el director del Museu d'Història de Catalunya. En aquest període, hi ha impulsat la creació d'una col·lecció pròpia, d'un fons de documentació sobre la Catalunya d'avui, la renovació de l'exposició permanent, l'impuls en la recerca i el coneixement dels grans monuments gestionats pel museu i la Ruta 1714, entre altres projectes. De fet, com a historiador té una àmplia i reconeguda trajectòria que l'ha portat a fer nombrosos estudis sobre la Catalunya moderna i, en especial, la guerra de Successió, la postguerra i l'exili. Ha estat autor i col·laborador d'obres de divulgació i didàctica.

Políticament, Alcoberro milita a ERC. En el seu perfil de candidatura, destaca que l'ANC és “el punt de trobada del moviment cap a la independència i el principal impuls de la seva unitat d'acció”. “En aquest moment històric, vull aportar-hi els meus coneixements, la meva experiència i la meva dedicació”, subratlla.

Agustí Alcoberro Professor d'història moderna a la UB
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia