Política

Junqueras: “La corrupció no la netejaran els corruptes”

El president d'ERC reivindica en un acte a Sabadell que la seva formació està “neta com una patena”

Assegura que l'alcaldable republicà, Juli Fernàndez, és l'únic que pot aconseguir el canvi

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va sentenciar ahir a Sabadell que “la corrupció no la netejaran els corruptes” i va assegurar que la seva formació “està neta com una patena” després de 84 anys d'història. Just abans havia dit: “Si la corrupció no la netejaran els corruptes i si és urgent fer-ho, és millor fer l'encàrrec a algú que estigui net.” Junqueras situava, doncs, ERC com la millor alternativa per netejar la corrupció en l'acte central de la formació a la cocapital vallesana –ciutat que s'ha vist esquitxada per l'esclat del cas Mercuri en l'últim mandat. En la seva intervenció, va proposar l'alcaldable Juli Fernàndez com l'opció per aconseguir un canvi de govern en un municipi dirigit pels socialistes des de l'any 1999.

Junqueras va tornar a omplir a Sabadell. Ja ho va fer en la presentació de la candidatura a l'auditori del carrer Lacy i ho va tornar a fer ahir al Teatre Principal. Envoltat de les persones de la llista i del director de la Fundació Catalunya Socialisme i Llibertat, Toni Comín, Junqueras va parlar sobre corrupció, sense fer cap referència a cap formació concreta, però deixant clar que “molt sovint estem davant d'una veritable indústria de la corrupció que afecta dirigents d'alguns partits” i que toca de ple qüestions importants com ara la generació d'ocupació i la qualitat dels serveis públics. El president d'ERC va apostar per “les bones persones” i per recuperar “la confiança”.

Junqueras també va fer referència a la necessitat de “construir grans majories” per “culminar el camí cap a llibertat”. En aquest sentit, va afirmar: “Som i volem ser grans cosidors.” En el cas de Sabadell, on tot indica que el vot quedarà molt dividit i que es trencarà la majoria dels socialistes, el president d'ERC va apostar clarament per Fernàndez i el seu equip com les persones que poden fer-ho. “Estic convençut que el partit que té més capacitat de construir consensos, de cosir i d'estirar gent diversa és ERC”, va afirmar. L'alcaldable d'Esquerra, poc abans durant el seu discurs, també s'havia definit en aquest sentit. Segons Fernàndez, ERC –que ara no té presència al consistori però que va obtenir bons resultats en les europees– treballa per ser la llista més votada i per fer possible el canvi a Sabadell. Tot i això, afirmava: “Sols no ho farem.” El líder local recordava que ERC fa frontera entre diverses ideologies i que, per això, pot ser la clau per construir un nou govern.

En l'acte central d'ERC a Sabadell, que es va celebrar el dia de l'Aplec de la Salut – la segona festa de la ciutat–, Fernàndez va reclamar un retorn al “sabadellenquisme”, és a dir, a recuperar l'orgull de ser de Sabadell. “Fa vint anys, era un model de ciutat a Catalunya”, deia el candidat. Cal destacar que Junqueras també va fer una referència en clau positiva i de canvi als anys en què la ciutat estava governada per Antoni Farrés, abans de l'etapa socialista.

LES FRASES D'ORIOL JUNQUERAS

Molt sovint estem davant d'una veritable indústria de la corrupció que afecta dirigents d'alguns partits polítics
Estic convençut que la formació que té més capacitat de construir consensos, de cosir i d'estirar gent diversa és ERC
Hem de construir grans majories per culminar el camí cap a la llibertat. Som i volem ser grans cosidors de majories
Les propostes per a Sabadell

Convertir la Gran Via en un bulevard i crear un pla de formació

L'alcaldable d'ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, va afirmar ahir durant l'acte central de la campanya que un dels projectes per a la ciutat és convertir la Gran Via, la via que creua el municipi, “en un gran bulevard”. Seria una manera d'aconseguir que la gent de Sabadell torni a utilitzar el carrer com a lloc de trobada i d'estada i una manera més d'enfortir les xarxes socials, que, segons Fernàndez, han tirat endavant la ciutat en els darrers anys. El candidat, però, té molt clar que les prioritats a la ciutat són atendre l'emergència social i donar resposta a les necessitats d'ocupació i de formació dels sabadellencs. Al municipi vallesà hi ha 18.000 aturats. Segons l'alcaldable, l'Ajuntament no pot donar feina a tothom, però sí que es pot convertir en el catalitzador per oferir més oportunitats. La proposta es completa amb un pla de formació professional local.

s.p.

Les propostes per a Reus

Defensa de l'hospital Sant Joan i aposta pel comerç de proximitat

Amb el repte d'entrar de nou al consistori reusenc, la candidata d'ERC, Noemí Llauradó, va insistir ahir a defensar l'hospital Sant Joan de Reus malgrat el terratrèmol que el cas Innova ha provocat en les darreres setmanes. “Abans érem coneguts per ser un centre teatral creador arreu i ara ho som, tristament, per altres motius”, va dir Llauradó, que també va arribar a afirmar que el nou centre sanitari provoca “enveja” i que els reusencs l'han de mirar amb “orgull”. La cap de llista també va fer referència en l'acte central de campanya a la necessitat de potenciar el comerç de proximitat, que properament haurà d'afrontar un nou repte: l'obertura del nou centre comercial de Metrovacesa. Per la seva banda, l'eurodiputat Josep Maria Terricabras va ironitzar sobre “els companys de viatge” del govern de CiU i el PP que han impedit que Reus entri a l'AMI.

Isabel Martínez

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia