Política

Artur Mas reitera que hi haurà eleccions el 27-S

El president de la Generalitat condiciona la convocatòria al compliment dels pactes amb ERC

Es mostra preocupat per la posició en què queda Barcelona en el procés després de la victòria de Barcelona en Comú i recorda que en aquesta qüestió “no s'han mullat mai”

Atribueix la victòria de Colau a la “divisió” del vot sobiranista

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat aquest dimarts que “el 27 de setembre hi haurà eleccions”. Mas ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, dos dies després de les eleccions municipals de diumenge, en què CiU va perdre l'alcaldia de Barcelona i va disminuir el suport de votants respecte al 2011.

Mas ha vinculat la convocatòria dels comicis del setembre al compliment “dels pactes” firmats amb ERC que ha dit “estic convençut que es compliran”, que passen per un acord d'estabilitat parlamentària, d'una banda, i també que es facin pactes postelectorals als ens locals i supramunicipals entre partits que siguin favorables al procés. “No tinc per què dubtar del 27-S perquè és una data compromesa, anunciada per mi i subjecta a uns pactes que jo pressuposo que també es compliran”, ha dit.

Advertiment a ERC fa unes setmanes

En aquest sentit, ha recordat que fa unes setmanes, en una entrevista a El Punt Avui TV, va haver de fer un “advertiment” perquè el Govern estava perdent algunes votacions al Parlament perquè ERC estava sent “laxe” en el compliment dels acords, i ara ha recordat a ERC que s'ha de procurar que les màximes institucions estiguin al costat del procés. “No tindria sentit que estiguéssim en aquest full de ruta i no asseguréssim el màxim d'institucions locals possibles a Catalunya que ajudin que aquest full de ruta tingui tot el cos i força que ha de tenir”, ha advertit.

Ha posat el cas de la Diputació de Barcelona i, a preguntes de Mònica Terribas, ha dit que no s'imagina un tripartit en contra de CiU, perquè això significaria l'incompliment dels pactes subscrits amb Oriol Junqueras. “No em puc imaginar que a la Diputació es faci un pacte d'aquestes característiques quan resulta que al setembre hem de compartir un programa comú per la sobirania catalana i resulta que en aquest pacte estarà el PSC. Si decidim que anem junts i a la primera de canvi es fan tripartits, llavors jo ja no entenc res”, ha exemplificat.

Ada Colau i el procés

Sobre la posició en què queda l'Ajuntament de Barcelona després de la victòria d'Ada Colau, pel que fa al procés. Mas ha lamentat que Barcelona en Comú no s'hagi “mullat” mai al respecte i “sempre han tirat pilotes fores”.

Sobre la llista unitària l'ha tornat a descartat perquè ERC no ha volgut i ha avisat que si van per separat lluitaran “per guanyar” les eleccions, tot recordant que aquest 24 de maig CiU ha estat la força més votada. I ha assegurat que es veu en “força” per lluitar i aconseguir-ho.

Mas ha considerant que “la divisió del vot sobiranista pot fer que terceres forces que no ho són passin per davant”, com és el cas d'Ada Colau. “La divisió del vot sobiranista porta que finalment, per molt poc, una persona que no representa el sobiranisme tingui l'alcaldia”, ha indicat el president, que ha remarcat que “això són les conseqüències” que ell va advertir mesos enrere quan va explicar “la importància d'agrupar en determinats moments excepcionals el vot d'una manera que aquestes opcions quedin per davant de qualsevol altra”. “Com que això es va descartar en el seu moment...”, ha conclòs fent referència a la negativa d'ERC a la llista conjunta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia