Política

Dulsat (CiU) ofereix al PSC i ERC un pacte estable a Lloret

El cap de llista convergent pretén formar “un equip de govern fort”, amb onze regidors

La presència de Joan Bernat en la coalició entre els republicans i Avancem no agrada als socialistes

El cap de llista de CiU a Lloret, Jaume Dulsat, ha ofert als grups del PSC i d'ERC-Avancem un pacte estable de govern. La voluntat de Dulsat, el candidat més votat el 24 de maig, és que “hi hagi un equip de govern fort” i espera la resposta dels portaveus de les dues formacions, el socialista Antonio Lorente i el republicà Jordi Orobitg, amb qui s'ha reunit els últims dies.

Dulsat ha parlat amb la majoria dels nou caps de llista restants. “El pacte que ens agradaria és un pacte a onze. Creiem que, amb un govern fort, es pot governar millor i fer més feina. Ara estem comparant els programes [de CiU, ERC i el PSC] per veure quina feina es pot compartir. No estem parlant de repartiment de regidories”, afirma.

“Relativament tranquil”

Dulsat té sis regidors de 21, dos més que el Millor de Marc Fuertes (quatre) i tres més que el PSC de Lorente. A banda que puguin fructificar (o no) les converses per al pacte a tres bandes, el professor de turisme està “relativament tranquil” sobre la seva investidura. “Sóc prudent”, hi afegeix.

El PSC votarà el seu candidat (Lorente) dissabte que ve. “En principi, serà així”, avança ell mateix. El cap de llista dels socialistes és prudent sobre l'oferiment de CiU: “L'important és Lloret i el nostre compromís amb els votants és el programa.” El PSC, amb tres regidors, és la tercera llista més votada (1.278 sufragis, darrere els 2.369 de CiU i els 1.721 del Millor). Lorente reconeix que la presència de Joan Bernat en la llista d'ERC-Avancem com a número 2 i com a regidor electe no els agrada. “És un entrebanc [per a l'acord].” Bernat era el portaveu del PSC fins que va passar al grup no adscrit fa uns mesos.

LA XIFRA

6
regidors
electes té CiU a l'Ajuntament de Lloret. El Millor, amb 4, és la segona força i el PSC, amb 3, la tercera.

ERC aporta “coneixement de la casa”

El cap de llista de la coalició entre ERC i Avancem, Jordi Orobitg, entén que Lloret necessita “un govern estable, hi siguem nosaltres o no”. Orobitg i Joan Bernat, antic cap de llista del PSC, són els edils electes dels republicans. Ja han fet saber a Dulsat quines són les seves propostes, que inclouen, entre altres, “redimensionar departaments de l'Ajuntament i millorar l'eficiència d'algunes àrees”. Orobitg, regidor de Turisme i Promoció, diu que ERC aporta “experiència i coneixement de la casa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia