Política

Unió abandona el Govern però garanteix l'estabilitat

Espadaler considera que és la resposta més “coherent” després de l'“ultimàtum de CDC

Assegura que “ni s'ha plantejat” trencar la federació ,

Afirma que UDC no està “en contra del sí-sí” però que volien “eixemplar el procés sobirantista”

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) no trencarà la federació que durant 37 anys ha mantingut amb CDC però sí que ha pres la mesura d'abandonar el Govern. Ho ha anunciat aquest dilluns a la tarda el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, en la roda de premsa posterior al Comitè de Govern extraordinari dels socialcristians. “Hem acordat, garantint l'estabilitat parlamentària, fer un pas enrere i sortir del Govern de la Generalitat”. Espadaler considera que aquesta és la resposta més “coherent” a “l'ultimàtum” que va posar sobre la taula CDC, que reclamava que Unió es posicionés de forma “imminent” a favor de la independència si volien concórrer en coalició el proper 27-S. La decisió que Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegri deixin l'executiu s'ha pres per 16 vots a favor, 10 vots en contra i dues abstencions.

Espadaler, que ha assegurat que la ruptura de la federació “ni s'ha plantejat”, ha argumentat que s'ha decidit abandonar l'executiu per “les formes” que ha utilitzat CDC i també pel “fons”. Tot i la mesura, ha garantit l'estabilitat al Parlament, als ajuntaments i al Congrés fins que s'acabi la legislatura encara que les eleccions se celebressin més enllà del 27-S.

Espadaler ha assegurat que la pregunta que va guanyar la consulta interna del diumenge passat també hi estava inclòs el “sí-sí”. “Unió no està en contra del sí-sí. Volíem eixamplar el procés sobiranista des del nostre punt de vista però no hem pogut”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia