cultura

Un film alemany, guardonat al Zoom

L'alemanya Tomorrow one year, d'Aelrun Goette, va ser triada com la millor pel·lícula de l'onzè Festival Europeu de Cinema per a Televisió Zoom 2013, que es va celebrar fins ahir a Igualada i que també va distingir amb una menció especial el film Vicenç Ferrer, d'Agustín Crespi. Descalç sobre la terra vermella, d'Oriol Ferrer, sobre la vida del bisbe català Pere Casaldàliga, es va emportar el premi a la millor minisèrie; el director Thorsten Schmidt va ser escollit millor director per Arne's Legacy, i Llorenç Castañer va obtenir el premi al millor guió per Cenizas. El guardó al millor curtmetratge d'aquesta edició ha recaigut en Elefante, de Pablo Larcuen, i la catalana Les coses grans, de Roger Coma ha estat la millor sèrie web, un premi que es lliurava per primera vegada. El jurat estava compost aquest cop per David Trueba, Lluís Maria Güell, Pau Freixas, Sergi Schaaff i l'actriu Mercè Pons.

Per la seva banda, el jurat jove, presidit per l'actor Roger Pera i format per estudiants de diferents instituts de la ciutat d'Igualada, va premiar Arne's Legacy com a millor pel·lícula.

També el certamen va lliurar ahir els premis a la trajectòria als actors Antonio Resines i Montserrat Salvador.

El Festival Zoom, l'únic de l'Estat dedicat a reconèixer el cinema per a televisió que es fa a Europa, va néixer el 2003 com a mostra europea de telefilms i cinema i amb la voluntat de ser un aparador dels treballs de ficció televisiva emergent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia