cultura

Europa ens mira

El Punt Avui TV estrena aquesta nit el programa ‘Via Europa' amb un cara a cara entre Tremosa i Maragall, i una entrevista a l'investigador Steven Blockmans

El Punt Avui Televisió exposa la visió europea de Catalunya en un programa setmanal

Europa ens mira i El Punt Avui Televisió obre finestra a Brussel·les per explicar com ens veuen amb un programa que estarà vinculat a l'activitat parlamentària. Avui s'emet, per primer cop, a partir de les 10 de la nit.

Amb nerviosisme i
desconfiança, les institucions comunitàries segueixen de prop un procés sobiranista que, malgrat els esforços de la diplomàcia espanyola per impedir-ho, ja és a l'agenda internacional.

Emetent un nou programa des del Parlament Europeu, al cor mateix de la democràcia europea,
El Punt Avui Televisió s'atreveix a debatre sobre el dret a decidir i a analitzar el clam independentista i la seva internacionalització, tema tabú per a molts euròcrates.

I vol fer-ho amb eurodiputats catalans i estrangers, acadèmics, portaveus i alts funcionaris europeus, diplomàtics, lobbistes, periodistes estrangers i la resta d'actors de la bombolla europea.

Via Europa s'estrena aquesta nit amb una entrevista a Steven Blockmans, investigador del CEPS, el principal think-tank de Brussel·les, i veu autoritzada per parlar sobre el rol que pot ju-
gar la UE i sobre l'encaix d'una futura Catalunya independent.

Posteriorment, El Punt Avui Televisió anirà emetent els diferents programes, que sempre estaran vinculats a l'activitat de l'europarlament. Així, els següents programes sortiran a l'aire la primera, la segona i la tercera setmana de novembre i les dues primeres de desembre, i després farà una pausa fins al gener del 2015.

El primer programa, que s'emet avui a partir de les 10 de la nit rebrà també la visita dels eurodiputats de Convergència i d'ERC-NeCat, Ramon Tremosa i Ernest Maragall, que discutiran sobre la possibilitat de consensuar una llista conjunta en unes plebiscitàries. I posarà el termòmetre al clavegueram de Brussel·les convidant quatre assessors parlamentaris en una tertúlia.

Via Europa està presentat per la periodista
altempordanesa Laura Pous, corresponsal de l'ACN, i té una hora de durada. El periodista Albert Segura també moderarà tertúlies i desenvoluparà algunes entrevistes.

L'espai pretén informar sobre l'actualitat europea des de l'hemicicle mateix d'on surten el 80% de les lleis que s'acaben aplicant a Catalunya i afectant el dia a dia dels catalans, des dels nivells de contaminació permesos a les grans ciutats, passant per la llengua a les escoles, els préstecs a les pimes o el corredor mediterrani.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia