El lector escriu

El que costa (produir) un ou

Acabo d'arribar d'una jornada sobre benestar animal, els ponents han parlat que hem entrat en una etapa en què els corrents animalistes pretenen que es doni als animals de granja un tracte humà. Suposo que els promotors d'aquests corrents d'opinió estan disposats a pagar el cost que això comporta. De moment tenim el cas de les gallines ponedores, l'adaptació a la nova normativa ha suposat una caiguda del cens, moltes gallines han mort en plena joventut per tal que altres visquin, teòricament, millor, s'ha produït un gallinicidi. El cas de les ponedores ha provocat que la cotització de l'ou en origen a Espanya s'hagi elevat un 28,3% el mes i mig, des que va entrar en vigor la nova directiva sobre benestar animal per a l'avicultura de posta, segons les últimes dades de la Comissió Europea. El preu en origen es va situar a finals de febrer en 160,2 € / 100 kg, enfront de 124,86 € de l'ultima setmana de 2011. A la Unió Europea, el preu mitjà també es va revalorar en doble dígit, un 14,8%, fins a 157,62 € / 100 kg. Ja el passat any, el preu mitjà d'aquest aliment bàsic havia augmentat un 55% en origen, des de 77,07 € de desembre de 2010, fins a 119,41 € / 100 kg d'aquest mes el 2011. I és que pocs saben el que costa produir un ou a Espanya i menys encara a Catalunya.

Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.