El lector escriu

L'‘helicòptering' a Sant Aniol d'Aguja

Veig al TN vespre, com, per damunt del litoral Barceloní, hi voleien els colors vermells. No és cap posta de sol ni els efectes òptics de l'arc de Sant Martí. Són els esplèndids vermells de dues marques comercials: Banc de Santander i Ferrari. Un bell Ferrari de fórmula 1 penjat d'un helicòpter ens recorda que, aquest cap de setmana, hi ha cursa al Circuit de Catalunya. Em sembla una idea genial. La publicitat se les empesca totes.

Alhora es poden contemplar les imatges de la platja i la transparència de les aigües, preses, m'imagino, per una càmera col·locada en un altre helicòpter. Em sobta un crit molt endins del meu cor.

I visualitzo mentalment la filera de bastaixos carregats amb les motxilles plenes de rajols, teules i sorra. Altres amb una llarga canya de bambú, de la qual penja el tambor d'una màquina de pastar desmuntada, bigues i bastides de ferro. Taulons de fusta, i eines per a la construcció. Tots ells fent camí cap el refugi de Sant Aniol d'Aguja. On els Amics de Sant Aniol estem pujant material per poder començar les obres de rehabilitació del refugi. Com formigues d'engruna en engruna, hem aconseguit de pujar-hi gairebé tot el que farà falta. D'aquesta acció en diem helicòptering... el somni de moltes persones per dur a bon terme aquest projecte.

Davant del televisor, tanco els ulls i imagino els colors vermells d'un helicòpter duent un palet de ciment. Enfilant les transparents aigües de Sant Aniol, per damunt la resclosa del Gomarell, la gorja del Citró. Les aspes fan remolins a les enjogassades aigües, les alzines bateguen d'alegria pel que representa un ajut tan important per a aquesta colla d'excursionistes entregats al seu somni. Obro els ulls i em pregunto: empreses com les que he esmentat i d'altres saben el que representaria un gest d'aquesta embranzida?

Banyoles

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.