El lector escriu

Menysprear els coloms

Al Sr. Antoni Vilanova i Casals, amb la brevetat que ens cal per poder respondre a la seva carta “Estornells i coloms” (10/07/2013). Volem posar en el seu coneixement que precisament les exterminacions a les quals invoca aferrissadament no són la solució a la superpoblació dels coloms. Aquestes no només són cruels i inútils, sinó que, a més, produeixen un efecte del tot contrari i multiplicador, tal com demostren els resultats obtinguts i que corroboren nombrosos especialistes en la matèria.

Si ens permet, volem comentar-li que del seu escrit es desprèn cert grau d'insensibilitat cap a unes aus que conviuen a les ciutats i que, segons vostè, han deixat de ser el símbol de la pau. Li recordem algunes de les seves virtuts característiques: fidelitat i tendresa. També com a missatgers han ofert nombrosos serveis a la humanitat, fet pel qual han estat mereixedors de condecoracions i reconeixements.

Utilitzar el terme “plaga” en funció de la quantitat d'animals és un fet discriminatori, injust i despectiu. És l'hora de trobar mitjans i vocacions per respectar els animals, el seu entorn i les persones que gaudeixen de la seva companyia. El control i l'equilibri ètic i sostenible de les poblacions de coloms s'ha de tractar amb responsabilitat, respecte, rigor i professionalitat.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.