El lector escriu

Sóc català

Vaig néixer on es diu “què ... passa?”, on es menja mongetes amb botifarra, allioli, cargols, pa amb tomàquet, mató, botifarra de la llengua, botifarra dolça, escudella i carn d'olla, on
es beu cava, vi d'agulla, Vichy Catalan, aigua del Montseny, on diem “no fotis!”, on hi ha grans monuments i es passegen gegants i diables al so de la gralla fent cercaviles i correfocs, on fem torres humanes amb els castellers que acaronen el cel, on la Patum és més que una festa, o el Corpus de Barcelona, on va néixer la sardana i la jota catalana, on de fer cops de bastó en fem una dansa, o La Passió o els Pastorets o el Cant de la Sibil·la o les cantades d'havaneres o els festivals piromusicals, on a més hi ha una llengua pròpia i on la gent és meravellosa! Vaig néixer a Catalunya, sóc català fins al moll de l'os i els catalans sempre presumim de ser d'on som. Aquest missatge de difusió val la pena, per tant, si et sents orgullós de ser català. Però ara n'hi ha per llogar-hi cadires si fem un cop d'ull a l'actualitat, ja que la catalanofòbia és l'esport nacional dels espanyols, el que fa pujar vots i llavors si els acollim uns dies, com ara per Setmana Santa, poden adonar-se que no som el que es pensaven que érem per la intoxicació de l'opinió pública i repeteixen més visites per quedar-se embadalits dels paisatges, monuments, museus, tradicions, gastronomia i el que som com a persones i com a poble. Amb una llarga història al darrere, emmagatzemada a l'Arxiu de la Corona d'Aragó i no als arxius de mitjans informatius de la resta d'Espanya. La famosa bandera espanyola era la bandera dels vaixells mercants catalans a l'Edat Mitjana, ja que Castella no tenia bandera, sinó un penó, i que les banderes més antigues d'Europa són la danesa i la catalana o que el parlament més antic és el català, de 1192 i que les lleis de comerç marítim mundial han sortit del Llibre del Consolat de Mar. Podríem escriure moltes coses de les quals sempre hem estat pioners i avançats als coetanis d'aquella època determinada. El seny i la rauxa és la marca catalana per excel·lència, és el que no poden copiar. Visca Catalunya, visca el català!

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia