Editorial

Un altre globus sonda punxat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va afirmar de manera bastant inequívoca dijous que la retallada de sou que s'ha aplicat el mateix govern i els principals càrrecs de l'administració podria fer-se extensiu a la resta de funcionaris. “Val més que tots els treballadors públics fem un esforç”, va declarar Mas-Colell en un intent de començar a mentalitzar aquest col·lectiu de la retallada que estava plantejant aplicar-li. No van passar amb prou feines ni vint-i-quatre hores i les insinuacions del titular d'Economia de la Generalitat van ser matisades fins a la pràctica desautorització per la consellera de Governació, Joana Ortega; pel conseller d'Interior, Felip Puig, i pel portaveu del govern, Francesc Homs. Si Mas-Colell no havia estat prou clar, els tres representants governamentals que ahir es van manifestar van ser diàfans, però en el sentit contrari.

No és la primera vegada que des de l'executiu català es llancen missatges des d'una conselleria que són rectificats de manera gairebé simultània des d'altres departaments. El problema és saber si es tracta d'una preocupant descoordinació entre consellers, d'una diversitat de criteris exposada en públic, o bé una estratègia de llançament de globus sonda per mesurar la temperatura de sensació que, en tot cas, en l'últim episodi es podria considerar un pèl matussera. Justament, en el capítol dels funcionaris, des del govern no s'ha ocultat mai la idea que cal replantejar a fons l'estructura del sector públic i aspectes com ara els horaris i les retribucions. Tots els plans destinats a millorar les finances públiques són negociables. Però la pitjor manera d'abordar-los és a partir de la incertesa i les insinuacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.