Editorial

Catalunya parla de forma diferent

El PP va obtenir ahir una victòria electoral que li permetrà governar els propers quatre anys amb tranquil·litat. I no només perquè va aconseguir una majoria molt còmoda (potser no tan com s'esperava) sinó també perquè la davallada del PSOE sí que ha acomplert totes les previsions i ha estat espectacular. Rajoy governarà amb majoria, però ho farà en un Congrés més plural, on CiU es manté com a tercera força i hi entren formacions com ara Amaiur amb molta intensitat.

Mariano Rajoy haurà d'explicar a partir de demà tot allò que no ha explicat durant la campanya. I és quin és el seu programa electoral. El repte del seu govern, però també de tota la resta de formacions, és treure'ns de la crisi i aturar aquesta sagnia que és l'atur. I a partir de demà el PP de Rajoy ja no podrà fintar determinades qüestions i s'hi haurà de pronunciar obertament. Com ho haurà de fer també sobre temes clau per al nostre país.

Catalunya és diferent, i això s'ha tornat a demostrar una vegada més a les urnes. L'onada blava que s'ha produït a l'Estat no ha afectat Catalunya, on el PP creix però encara és la tercera força política. I si Rubalcaba no ha impedit la davallada a l'Estat, a Catalunya Carme Chacón ha encaixat una patacada històrica que hauria de fer reflexionar els socialistes catalans. A Catalunya el guanyador ha estat clar i ha fet història: CiU ha estat la força més votada per primer cop en unes eleccions generals. Les retallades no només no li han passat factura sinó que li han validat la seva estratègia del concert econòmic. Té a partir d'ara una gran responsabilitat, que a més a més haurà d'administrar sense ser clau aritmèticament a Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.