Editorial

Atemptat del PP contra la llengua

El PP va disparar ahir a matar contra la llengua catalana a les Illes Balears. De res no han servit les mobilitzacions populars ni milers d'al·legacions presentades ni les protestes contundents i carregades de raó de l'oposició. El nacionalisme radical espanyol ha passat el corró imperialista i ha modificat la llei de la funció pública per rebaixar la llengua pròpia de requisit a simple mèrit per poder treballar a l'administració. A part que podria ser il·legal per vulneració del propi estatut balear, és un acte de prepotència i injustícia, de mania persecutòria contra un idioma que no només és el propi dels ciutadans de les Illes sinó que la immensa majoria el volen continuar tenint com a propi.

A Bauzá li va sortir el tret per la culata quan va intentar postergar el català en l'ensenyament. Ha estat la ciutadania la que li ha dit, per una majoria abassegadora, quina ha de ser la llengua vehicular. Però un president que és incapaç de sentir les xiulades que rep a cada sortida que fa tampoc és previsible que escolti les raons i els fets que s'imposen al carrer. El català a les Illes, com a la resta de territoris de parla catalana, té una protecció feble i una situació inestable provocada per l'ofensiva permanent i sistemàtica de l'Estat espanyol. A les Illes, l'intent de genocidi lingüístic s'està perpetrant des del mateix cor de les institucions pròpies. Seria una mostra d'esclavatge polític i cultural de caràcter terminal que aquesta acció no obtingués una resposta política i ciutadana massiva. Els ciutadans de les Illes han escollit els representants que els menyspreen; una reflexió que caldria fer per aprendre dels errors i no tornar a repetir-los en el futur. No és una qüestió de reivindicació nacional, sinó de simple dignitat ciutadana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.