Editorial

El corró lingüístic del PP balear

La llibertat i les garanties per a la preservació de la llengua i la cultura catalanes que pugui prometre el PP a Catalunya perden qualsevol credibilitat només d'aixecar una mica la vista i fer un cop d'ull a l'acció de govern d'aquest partit nacionalista espanyol a les Illes Balears. Els populars han guanyat democràticament a les Illes sense enganyar ningú respecte de les seves intencions, però una majoria electoral no legitima per governar contra una part de la ciutadania en particular i contra el patrimoni cultural i lingüístic de tots.

La sortida de l'Institut Ramon Llull (IRL) per la via de la supressió d'assignació pressupostària en aquest organisme públic de promoció cultural conjunta dels països de parla catalana és un nou pas més en el programa d'intent de descatalanització de la societat illenca, un procés que en definitiva és una operació de desnaturalització de l'essència i la realitat de la cultura balear. La concepció de la política de la dreta espanyola té com a màxima que la implantació de les idees pròpies passa, de la manera més primària, per acumular la força i el poder suficient per suprimir, esborrar i eliminar les de tots aquells que no combreguen amb les seves rodes de molí.

La fúria anticatalana del PP balear ha arribat fins a Catalunya no només per la deserció de l'IRL sinó també per la pintoresca i absurda actuació amb l'Espai Mallorca de Barcelona, un punt de trobada i també de comercialització de la realitat mallorquina. És l'exemple del paroxisme encegat d'uns governants que prefereixen renunciar a qualsevol tipus de promoció del seu territori si això implica alguna màcula de catalanitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.