Editorial

Cigarrets electrònics i tabac

El govern ha decidit actuar en vista del buit legal que envolta les cigarretes electròniques, l'ús de les quals no ha deixat de créixer en els últims mesos. En els pròxims dies és previst que es prohibeixi la utilització d'aquestes cigarretes en espais públics tancats, una mesura provisional mentre no es regula a través d'una llei la publicitat, venda i ús d'aquests ginys. D'aquesta manera, el govern s'avança a l'executiu espanyol, i també al comunitari, a l'hora de regular aquest producte, al qual vol donar el mateix tractament que al tabac, cosa que es tradueix a prohibir-ne l'ús en espais tancats i limitar-ne la venda a majors d'edat.

Catalunya se suma així a aquells països com ara França o Malta que col·loquen els cigarrets electrònics al mateix nivell que el tabac. Es tracta d'una opció que no és la majoritària entre els socis europeus, que equiparen aquests cigarrets amb medicaments per deixar de fumar. El cert és, però, que les cigarretes electròniques contenen elements com la nicotina, que genera addicció, i estudis independents hi han trobat la presència de substàncies tòxiques i cancerígenes. Si a això s'hi suma que s'han detectat efectes respiratoris adversos pel seu ús, són comprensibles els dubtes generats per aquest nou producte.

Arran del dubte de quins són o seran els efectes de les cigarretes electròniques en la salut, tant de les persones que les utilitzen com dels fumadors passius, no ha de sorprendre que les autoritats prenguin mesures que regulin allà on hi ha un buit legal. Es tracta d'aplicar el principi de precaució davant d'un producte que, ara per ara, no es pot considerar innocu al cent per cent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.