Editorial

Estalvi i seny a les policies locals

La crisi econòmica dels últims anys ha posat molt difícil la gestió pública, especialment la dels municipis, però també ha provocat una racionalització i un esforç d'imaginació als ajuntaments per mirar de garantir la quantitat i la qualitat dels serveis en un panorama de migradesa pressupostària creixent. L'últim cas és el protagonitzat per Calella, Canet i Sant Pol, tres municipis de la comarca del Maresme que han decidit mancomunar serveis policials per donar un servei més eficient i ajustat als pressupostos disponibles. El tarannà de col·laboració històrica entre les policies dels tres municipis limítrofs i la bona entesa entre els tres alcaldes actuals han facilitat una iniciativa que, pendent de l'aprovació definitiva de la Generalitat, serà una gran oportunitat per millorar el servei i l'atenció a la ciutadania.

En casos com aquests, que tenen un únic precedent al Bages i que podrien servir d'exemple per a altres comarques, les necessitats econòmiques es combinen amb una racionalització que també ateny la gestió de la seguretat i l'ordre públic. La coordinació a tres bandes i l'intercanvi d'informació i d'experiències ben segur que pot acabar beneficiant el destinatari d'aquesta mesura, que no és altre que la ciutadania d'aquests tres municipis i el turisme que arriba en quantitats no pas menors als mesos d'estiu.

El model seguit al Maresme és un exemple de reorganització i estalvi fets de baix a dalt, amb seny i bona harmonia, que contrasta amb la voluntat de l'Estat de fer entrar el clau de la racionalització per la cabota de la imposició d'un despatx llunyà. Un exemple de municipalisme que cal imitar i defensar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia