Articles

Apunts

Turisme

La construcció i el turisme: aquests són els dos grans motors de l'economia de l'Estat espanyol. El de la construcció s'ha avariat i tardarà anys a engegar. Per això tota la maquinària trontolla. Sort en tenim, que el del turisme encara funciona. I més perquè altres indrets que són competència no acaben d'estabilitzar-se. A veure qui se'n va a Grècia; perquè t'hi agafi una vaga.

La temporada turística ha fet escurçar la llista de l'atur. No tant com alguns s'esperaven, perquè l'empresari continua tenint por de contractar. No ho acaba de veure clar. ¿I si al final els turistes no vénen? Però han vingut.

Ara, que si el turisme s'ha de convertir en el substitut de la nostra indústria, val la pena que s'aposti per la professionalitat. És allò del servei. Més d'un ha deixat de comprar un vehicle d'una marca o de l'altra perquè després el servei de postvenda era un desastre. L'actitud professional: aquesta és la clau.

No m'agrada elevar l'anècdota a la categoria de norma, però jo els explico una història i després vostès en treuen conclusions. Tres amics van a dinar a un restaurant del port de Barcelona. Un és de la ciutat, un altre és anglès i el tercer és nord-americà. Tots tres parlen l'anglès amb fluïdesa. A l'hora de pagar, un cambrer, que els ha sentit parlar tota l'estona, els diu que el servei no hi és comprès.

Aconsellat per l'amic que és de la terra, no hi deixen ni un cèntim. Però i si tots tres haguessin estat estrangers, què? I si després s'assabenten que els han pres el pèl, què? Ara ja poden treure'n conclusions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.