Opinió

De persones, salut, medi ambient i diners

Sembla que la crisi s'ha cobrat una víctima més, i aquesta víctima és el medi ambient. El govern de la Generalitat de Catalunya vol reactivar l'economia catalana debilitant els requeriments pels quals un projecte ha de passar l'avaluació d'impacte ambiental en prop d'una cinquantena de supòsits.

Podríem pensar que els països amb més benestar i que des del punt de vista econòmic estan més desenvolupats tenen legislacions ambientals menys exigents, podríem pensar-ho, però la realitat és molt diferent. Existeix una àmplia evidència que els països i les empreses que més es preocupen pel medi ambient són al mateix temps els més pròspers i competitius. Així mateix, la contaminació i l'ús indiscriminat de recursos es relaciona amb ineficiència i falta de productivitat.

Només cal comparar les inversions en protecció ambiental a Catalunya per veure que se situen molt per sota de països com ara Noruega, Suïssa o França, amb uns nivells de benestar i desenvolupament per sobre el nostre país.

És el moment de potenciar nous sectors, com les energies renovables, l'eficiència energètica, els productes reutilitzables, l'agricultura ecològica, o la mobilitat sostenible. No cal oblidar que tenim una bona colla d'exemples que ens recorden com de necessari és incorporar els costos ambientals i socials en les activitats productives, qui contamini, que pagui, perquè el medi ambient no pot ser una víctima de la crisi, ha de ser el camí per sortir-ne.

Per totes aquestes raons l'Associació de Naturalistes de Girona s'oposa a la reducció de la protecció ambiental que suposarà el projecte de la llei òmnibus, per totes aquestes raons volen que es retirin tots aquells articles que afectaran greument el medi ambient, el territori i la salut de les persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.