Opinió

Jaume Bonet

“Un jubilat de Mallorca fa vaga de fam per denunciar el tracte que rep el català a les Illes de part del PP. Però no li faran cap cas. El PP és una piconadora”

En Jaume Bonet és un jubilat de 64 anys de Mallorca que fa uns quants dies, més de dues setmanes, que fa vaga de fam per denunciar la croada contra el català que hi ha a les Illes des que hi governa el popular –de PP– José Ramón Bauzà. Té mala peça al teler, Jaume Bonet. Perquè té tota la raó del món, però malauradament no li servirà de res. El PP, que tot sigui dit és el mateix partit que a Catalunya fa de crossa al govern de CiU per aprovar els pressupostos, és una piconadora en moltes coses, però sobretot en els temes lingüístics. Se sap valent i no s'aturarà. Setmanes enrere ja van decidir que la televisió pública, IB3, no passaria les pel·lícules en català “per estalviar costos”. Més tard van fer allò que l'Alícia Sánchez reclama que es faci a Catalunya, que és això de treure les subvencions a determinades entitats culturals. Ara a IB3 ja es preparen perquè la meitat de la programació sigui en castellà i aquesta setmana el govern ha decidit que a partir d'ara als funcionaris ja no els cal saber el català. Conèixer-lo ja no serà un requisit per ser funcionari sinó un mèrit. Bauzà diu que és per evitar “que el català sigui un obstacle” a l'hora d'accedir a una plaça pública. Ara tampoc en crearan gaires, però se li agraeix tanta sinceritat quan tracta el català d'“obstacle”. I l'aigua que baixa, Jaume. Jo no sóc qui per donar consells, perquè la veritat és que la teva vaga de fam ha servit perquè la protesta donés la volta al món, i això ha estat bé. Però, creu-me, no l'allarguis. El que menys ens convé davant aquest PP és passar gana i afeblir-nos. Ara hem d'agafar força i carregar piles. Perquè la batalla serà llarga i necessitarem tota l'energia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.