Opinió

Vuits i nous

Ryanair i la necessitat

Si la teoria de l'evolució va establir que la necessitat crea l'òrgan i que si tenim mans és per sostenir la destral i si tenim el dit petit és perquè no ens passi per ull el vas de la llet i per rascar-nos la galta d'una manera fina, Ryanair ha decidit que l'òrgan crea la necessitat i ens posa avions per anar a Bríndisi. Ningú mai en aquest país no havia pensat en Bríndisi, cap català des de Roger de Lloria havia calculat posar-hi els peus, però com que hi ha avions que hi condueixen, com que Ryanair hi ha posat l'òrgan, la gent va a Bríndisi perquè tot d'una se li ha desenvolupat la necessitat d'anar-hi.

Bríndisi és una ciutat italiana situada a l'exacte lloc on Crist va perdre el barret. No s'hi va aturar, com va fer a Èboli, perquè Bríndisi es veu pròspera i amb edificis religiosos, però hi va perdre el barret. Jo hi he hagut d'anar aquest estiu per assistir a un acte d'allò més feliç, d'aquells que només passen una vegada a la vida, i quan em pensava que seria sol a l'avió que sortia de Girona va resultar que l'avió era ple que no s'hi cabia. Tothom tenia a Bríndisi aquell dia una cita com la meva? Si no la hi tenia, ho semblava. Dic Bríndisi, però si agafes el catàleg de la companyia s'observa que també va a Humberside, Doncaster, Karlsruhe, Szczecin, Klagenfurt. On és Szczecin? No ho sap ningú, però la gent hi va perquè hi ha un avió.

Últimament Ryanair ha hagut de fer aterrar tres avions en aeroports que no tocaven pel fet d'haver-se quedat sense gasolina. És una manera nova de muntar-ho: durem els passatgers on el combustible ho permeti. Comptin que hi hauria gent a apuntar-s'hi.

No fem broma, que no n'és època. Diu Ryanair que la crisi l'obligarà a suspendre algunes destinacions. Ens podem trobar que no puguem anar a Bríndisi? Personalment em disgustaria perquè ara ja hi tinc amics, però amb els altres usuaris passarà el que passa en aquests casos. Si a còpia de no ser necessaris els òrgans s'atrofien i el dit petit ja comença a fer riure perquè tampoc és imprescindible per gratar-se la galta, la falta d'òrgan acabarà atrofiant la necessitat i encara que sembli mentida un dia ningú no es recordarà ni de Bríndisi ni, agafin-se, de Szczecin.