Opinió

Apunts

Ous

La Comissió Europea ha avisat l'Estat espanyol i nou membres més de la Unió perquè no estan complint amb prou diligència la normativa que prohibeix engabiar les gallines ponedores. Aquesta prohibició va entrar en vigor el primer de gener del 2012 i va tenir un període de preparació de dotze anys. O sigui, que ningú pot al·legar allò que no va tenir prou temps per preparar-se l'examen. Ara, els deu estats membres que estan fent l'orni se'ls està acabant el temps per demostrar que tot són calúmnies i falsedats. Per exemple, mostrant que les empreses que no complien la normativa o bé s'hi han adaptat o bé han tancat. En cas contrari, seran portats al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que tampoc es pot dir que sigui gaire
ràpid.

I ara ve la segona part de la història. Recorden que fa unes setmanes nosaltres i altres diaris vam recollir la notícia que els preus dels ous que es venien a Catalunya s'havien disparat fins a duplicar-se? La raó que es va donar llavors és que, com que Europa ens obligava a deixar les ponedores en llibertat –no fos cas que s'estressessin–, s'havien hagut de fer moltes inversions i a més, per dir-ho així, la producció d'ous per decímetre quadrat havia disminuït.

Però ara la Comissió Europea diu que no, que aquesta reforma no s'ha fet. Així que una de dues: o les reformes sí que s'han fet a Catalunya, però no a Espanya, i ens piquen el crostó per allò tan conegut i sabut que som una propietat seva i anem al mateix lot, o no s'han fet enlloc i algú s'ha passat de llest, perquè el preu bé que s'ha apujat.

Res de nou, doncs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.