Opinió

El referèndum, a tot l'Estat

“No se'ls creguin, quan ens proposen un referèndum a tot l'Estat. En realitat no els interessa, és una simple estratègia”

I què passaria si finalment el referèndum aquest que no ens deixen fer se celebrés a tot l'Estat? Que a Móstoles, a Ciudad Real, a Toledo i a Torrejón de Ardoz poguessin votar si Catalunya ha de ser o no independent? Si això és el que més els preocupa, coi, donem-los la raó i deixem que els de Santiago de Compostel·la, de Badajoz i de Huelva votin si ens deixen marxar o no. Perquè podria molt ben ser, de tan tips que n'estan de nosaltres, tan tips que n'estan que siguem tan corruptes, tan estalviadors, tan poc solidaris, tan mals gestors econòmics, tan deslleials i tan antitaurins; podria molt ben ser, deia, que finalment la majoria dels espanyols no vulguin no només deixar-nos marxar, sinó que, simplement, ens vulguin expulsar. Perquè, si hem de fer cas d'El Mundo, de l'Abc, de La Razón, d'aquest diari que no és pas de Madrid sinó que l'edita un senyor que viu a Catalunya, i si els espanyols es creuen tot el que publiquen aquests diaris i s'escolten les ràdios i les televisions que no paren d'escampar ràbia cap a nosaltres, la veritat és que jo entendria perfectament que n'estiguessin tips, de tots nosaltres. Potser el guanyaríem, aquest referèndum, si es fes a tot l'Estat. I si no el guanyéssim, que també podria ser, no podria ser també que a Catalunya sí que el guanyéssim? Què passaria si d'un referèndum així, fet a tot l'Estat, la radiografia que en sortís fos d'un color a tot l'Estat però que a Catalunya el color fos completament diferent? I que això es visualitzés a tot el món? Volen això? No se'ls creguin, quan ara ens proposen un referèndum a tot l'Estat. És una simple estratègia per guanyar temps. En realitat no els interessa. No fos cas que el perdessin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.