Opinió

‘Sushi' de gambes

La setmana passada es va estrenar l'anunci publicitari d'una coneguda companyia cervesera catalana protagonitzat per Cesc Fàbregas menjant sushi de gambes a bord d'una barca de pesca d'arrossegament. “Ja sabeu que el meu plat preferit és el sushi, però mai abans l'havia menjat així! Inoblidable!”, ha deixat piulat el migcampista blaugrana.

A mi, que el futbolista Cesc prefereixi menjar-se la gamba fresca d'Arenys de Mar amb arròs bullit bevent cervesa en lloc de fer-se-les a la planxa amb sal i pebre traguejant d'un porró de jaqué (potser l'única varietat autòctona que va resistir la fil·loxera) de Pineda, no em convencerà, però sospito que als nois fets a la Masia tampoc no els deuen haver infiltrat mai amb injeccions de pa amb tomàquet.

Tornant a l'espot, no és el maridatge gastronòmic sushi-cervesa el que compta, sinó la gamba i el calendari. Fixem-nos en diverses informacions publicades al web corporatiu de la cervesera. “Després de quatre campanyes d'estiu sota el concepte Mediterràniament, Estrella Damm estrena aquest mes de febrer un nou espot…”; d'acord, passarem per alt que la campanya d'estiu se situï al febrer. “En un càlid dia d'hivern i a bord d'una barca de pescadors…”; d'acord, passarem per alt que la campanya d'estiu se situï en un càlid dia d'hivern. “Aquest migdia (25/10/12) ha començat el rodatge del nou anunci d'Estrella Damm que té Cesc Fàbregas com a protagonista...”; d'acord, passarem per alt que un càlid dia d'hivern se situï en plena tardor.

Ja sabem que la publicitat és una ficció que, mentre no traspassi el llindar del que és enganyós, pot escapolir-se de la literalitat. Però el cas és que Estrella Damm va estrenar l'espot el dimecres dia 6 de febrer. A molts, la data no els dirà res, però els pescadors dels ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses, Palamós, Blanes, i (també) Arenys de Mar, saben perfectament que des del dia 4 de febrer (fins al 6 de març) hi ha veda de pesca d'arrossegament, amb l'objectiu de protegir els alevins de gamba.

“El jugador i el seu amic Hideki, un reconegut xef japonès, s'endinsen al Mediterrani per compartir una jornada única on el cuiner prepararà un sushi amb les gambes acabades de pescar i ho acompanyaran d'una Estrella Damm.” Podem passar-ho tot per alt, però la coincidència entre l'inici de les emissions de l'anunci i l'inici de la veda, probablement no és exactament un gest de suport als esforços del sector pesquer per afavorir el creixement de la gamba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.