Opinió

Triple de Navarro

“Faran cas avui a Navarro els diputats del PSC a Madrid? O li faran el mateix cas que li va fer el rei quan li va demanar que abdiqués?”

Si hem de fer cas de les declaracions d'ahir del primer secretari del PSC, Pere Navarro, podria ser que els socialistes catalans votessin avui per primer cop de manera diferent del PSOE al Congrés dels Diputats. Els socialistes catalans –diu Navarro– votaran avui a favor de la proposta de resolució que CiU ha presentat i que insta el govern espanyol a “iniciar el diàleg” amb la Generalitat per permetre la celebració d'una consulta sobre la independència a Catalunya. Veurem què passa. Veurem si avui el PSC posa seny i definitivament se suma a la proposta que ha de permetre que Catalunya exerceixi el seu dret a decidir, que és el que estem debatent. El PSC es va equivocar no sumant-se a la declaració del Parlament a favor del dret a decidir i ara, no només té l'oportunitat de corregir-ho, sinó de marcar diferències amb el PSOE. Encara que després, un cop convocada la consulta, el PSC decideixi fer campanya en contra de la independència de Catalunya. Però vaja, veurem què passa avui. Veurem qui fa cas a Navarro i amb quin convenciment. “Espero que tots els diputats socialistes catalans donaran un sí unànime”, va dir el líder socialista. Va semblar que encreuava els dits sota la taula quan ho deia. Li faran cas? Com que dies enrere Navarro va demanar al rei que abdiqués i no li ha fet cas, veurem avui què passa amb els diputats del PSC. La meva recomanació és que agafin paper i llapis i marquin els 14 diputats del PSC a veure què fan. Chacón votarà a favor del dret a decidir de Catalunya? I Fernández? I Rangel? I Esteve, Zaragoza, López, Soler, Batet, Ruiz, Corcuera, Valls, Ruiz, Cunillera i Sàez? Què faran? Paper i llapis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.