Opinió

Avís per a navegants

“Qui de l'estament judicial, quin funcionari de l'Estat, sigui d'on sigui, s'atrevirà a partir d'ara a pronunciar-se sobre el dret a decidir?”

Al fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, a partir d'ara jo li diré senyor Martín Rodríguez Sol. Perquè s'ha comportat i ha quedat com un senyor, diguin el que diguin. Ha fet allò que s'espera que faci un senyor, que és ser coherent. Ha estat coherent amb les declaracions que havia fet sobre el dret a decidir, no s'ha abaixat els pantalons més del compte davant l'arbitrarietat d'Eduardo Torres-Dulce (llegeixi's l'Estat), els ha engegat a dida educadament i s'ha estalviat així un mes de titulars de la caverna mediàtica espanyola crucificant-lo dia sí dia també. El seu delicte? Haver-se pronunciat sobre la realitat catalana afirmant que una consulta permetria saber què pensen els catalans del seu encaix amb Espanya i haver constatat en veu alta (que no pas estant-hi d'acord forçosament) que “una part important de la població creu que seria millor per a Catalunya un model diferent de l'actual”. Un delicte tan greu com haver exercit la llibertat d'expressió. Ja ho veuen. Però el tema no és aquest. El més greu, no es confonguin, és que al fiscal general de l'Estat tant li era el que pensava en realitat Rodríguez Sol. Del que es tractava era d'actuar de manera fulminant, implacable, i d'aïllar de soca-rel aquest i qualsevol cas que s'hi assembli. És un avís per a navegants. Qui s'atrevirà, a partir d'ara, de l'estament judicial ni tan sols a opinar sobre el dret a decidir de Catalunya? Quin funcionari públic que depengui de l'Estat, de qualsevol ministeri, de qualsevol organisme oficial, s'atrevirà ara a dir res? Aquest és el missatge que volien donar. L'Estat ha declarat la guerra i vol totes les tropes formades. I que ningú es mogui ni un pèl.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.