Opinió

Mas i el dia de la consulta

“Posats a donar sorpreses, per què no dir la data de la consulta la vigília de la Diada i no l'endemà?”

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va fer ahir una crida al president Mas, perquè, sense dilatar més el mandat parlamentari que té, faci pública la data de la consulta just l'endemà de la multitudinària Via Catalana convocada per reclamar la independència. L'ANC també ha tramès una carta al tots els càrrecs polítics catalans, amb el president de la Generalitat i el seu govern al capdavant, perquè participin en la gran cadena humana que ha de mostrar al món que hi ha ganes de tenir un estat independent.

Algú pot considerar que no s'ha de pressionar els polítics i que cal donar llibertat d'acció i anar amb peus de plom i mirar d'anar seduint i convencent. I tant! No hi ha dubte que els polítics tenen els seus ritmes, que cal respectar la voluntat de la gent, mirar de no ferir susceptibilitats i eixamplar la base social. Però paral·lelament hi ha un concepte que és el del grup de pressió, en el qual encaixa una organització com l'ANC, i un seguit d'accions que universalment són considerats actes de pressió, entre els quals hi ha les manifestacions, les cadenes humanes i altres demostracions al carrer. Els grups de pressió no hi són tant per fer pedagogia com per pressionar, d'aquí el nom. Per això està bé que Forcadell actuï amb aquesta persistència, que és la que pertoca. Una altra cosa és que el president cedeixi o accedeixi a les pressions. Revelar la data de la convocatòria l'endemà d'una Diada històrica seria una conseqüència lògica. Ara bé, que posats a donar sorpreses, si la revelés el dia 10, vigília de la Diada, a més d'esperonar-ne l'èxit, convertiria la cadena en una gran celebració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.