Opinió

LA GALERIA

Salt, un poble

L'any vinent serà l'Any Sunyer en homenatge a un home que reuneix moltes de les virtuts que té el poble de Salt

Jaume Torramadé, alcalde de Salt, va rebre dijous la Mosca Borda, que li van atorgar per votació alguns periodistes gironins que retreien, a ell i al seu equip de govern, la seva reticència a donar informació. A Sant Pere de Galligants, on es van entregar els guardons, l'alcalde va donar la cara i, amb bon humor, fina ironia i un punt de mala llet, va agrair el guardó perquè al final, com va dir, no es tracta de participar, sinó de guanyar. I, és clar, no es va poder estar de mostrar la seva satisfacció per dos fets concrets: el primer, haver guanyat Pia Bosch, l'altra candidata amb més vots, perquè “un de CiU sempre celebra guanyar un socialista”, i el segon, haver empatat, encara que no ben bé del tot, amb Quim Nadal, antic guanyador d'una Mosca Grossa, la bona, i una de Verinosa, sens dubte merescuda pel grau de coneixement, xafarderia i mala llet continguda de qui fou alcalde de Girona i poderós conseller de la Generalitat, que no va assistir a l'acte tot i que li feien davant de casa, però que segur que està ben informat de tot el que hi va passar. I és que Jaume Torramadé, set anys abans, havia rebut la Mosca Grossa, la bona, per les facilitats que donava a l'hora de proporcionar informació. Com diuen els gals, estem ben bojos, aquests periodistes.

El cert és que Jaume Torramadé ha estat sempre un personatge accessible. I que a Salt s'hi fan coses, com sempre se n'hi han fet, perquè és un poble d'una gran vitalitat. Certament, el fet que durant uns anys les notícies que han transcendit a fora hagin estat negatives i que la imatge que se n'ha volgut donar hagi estat tan dolenta com falsa, han provocat un cert recel davant de qui només busca titulars escandalosos i no s'atura en la complexa feina de gestionar una gran ciutat on viuen moltes persones amb poc recursos.

Per això cal parlar de Salt i de la seva gent. M'ho deia el defensor del ciutadà, en Miquel Casellas, quan m'anunciava il·lusionat que l'any vinent seria l'Any Sunyer en homenatge a un home que reuneix moltes de les virtuts que té el poble de Salt. Perquè al meu poble hi ha problemes, molts, però hi ha més coses que problemes: hi ha una societat civil activa, hi ha empreses, hi ha universitat, hi ha teatre, hi haurà nova escola. I, sobretot, hi ha uns veïns que van lluitar fa 35 anys per continuar essent poble i que continuen fent-ho perquè Salt sigui el poble actiu i viu que és.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia