Opinió

LA GALERIA

Girona, de moda

Per alguns, això que vingui més gent a Girona no només no ho troben bé sinó que ho blasmen. Doncs a mi em sembla bé

La frase és, crec, de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i potser per això alguns la blasmen. Com que jo l'aprofito per fer aquesta galeria, també em tocarà rebre per alguna banda, bàsicament per la dels que no són de la corda de qui governa ara Girona. Fent memòria, recordo unes quantes vegades en què se m'ha acusat de partidista, a mi que de carnets, a part de l'obligatori i del de conduir, n'he tingut pocs més que els del RACC i, ho confesso, el dels meus equips futbolístics, exceptuant el del Barça que no en sóc –ni en seré– soci. És clar que la majoria de vegades que m'han acusat de partidista, especialment a causa de coses que he escrit en aquest diari o que he deixat anar per la ràdio o la tele, ho he hagut de sentir o llegir de part de persones que sí que en tenien, de militància, política o futbolística. Realment curiós, que qui sí que ho és, de partidista, te n'acusi. I amb això no vull carregar contra el que en fa, de partidisme, perquè puc entendre perfectament que algú que milita en un partit o n'és dirigent (i qui diu un partit polític diu una empresa, un club o una associació) en sigui, de partidista, i defensi la seva manera de veure les coses i actuar, si en té l'oportunitat. Pel que fa a les acusacions de parcialitat que et poden fer com a periodista, cal tenir el cap clar i saber de part de qui vénen, encara que cal escoltar-les per veure si tenen raó. De tota manera, a vegades la gent barreja no posar-te al cantó d'una partit o una idea amb el fet de ser neutral. Hi ha coses davant les quals els periodistes no poden ser neutrals, sinó que han d'explicar-les i denunciar-les si cal.

Però jo volia parlar de Girona i me n'he anat per les branques. L'alcalde de Girona diu que la ciutat està de moda i jo penso que té molta raó; que els atractius de la ciutat han estat i estan ben venuts i que es fan coses per fer que encara més gent vingui i, sobretot, que es quedi uns quants dies. Per alguns, això no és del tot bo o fins i tot s'atreveixen a dir que és dolent i per mi, en canvi, crec que és bo, sobretot pels temps que corren. Com –i ja ho he discutit per les xarxes socials– em sembla encertada la idea del Vol Gastronòmic. Ho he deixat escrit i en faré una valoració al final de tot plegat, però en principi la idea m'agrada, com em va agradar el Mapping, i crec que ajuda a fer de Girona una ciutat de moda. Encara que ho digui l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia