Opinió

A la tres

La força del procés

“A veure quina manifestació a vint dies de fer-se té tants d'inscrits”

A les tertúlies de sobretaula, en les trobades familiars o en les discussions de bar, hi ha un tema que s'ha convertit en reiteratiu: el procés, diguem-li així. La gent en parla i en parla molt i a voltes les paraules pugen de to. El que es detecta és allò que des de Madrid alguns no volen veure, encara que ja ho intueixen: el procés no és una cosa elaborada per l'equip d'Artur Mas ni tan sols una idea personal del president. Ni d'ERC. Hi ha molta gent que des de fa anys han picat pedra i que mai no haurien imaginat que les coses estarien així de bé. Perquè si l'Onze de Setembre farem una Via Catalana que tornarà a ocupar les planes dels diaris més importants del món és perquè hi ha una majoria social que ho vol així. I ho vol així perquè el 9 de novembre vol anar a votar. Aquesta és la realitat: és la majoria del poble el que ha empès la classe política, encara que és just reconèixer que n'hi ha, de polítics, de partits diversos, que fa temps que treballen per tot això.

Per tant, no patiria per l'èxit de la Via Catalana. A veure quina manifestació a vint dies de fer-se té tants d'inscrits. La gent té clar que hi anirà, a la Via Catalana, però per mandra, per les vacances, per les dificultats per alguns amb les noves tecnologies, pel que sigui, encara no s'han inscrit. Però ho faran i a Barcelona hi haurà molta, moltíssima gent. Perquè la majoria del poble català vol votar en la consulta i vol votar sí. Tot i que alguns tenen clar que aquesta votació és complicat fer-la el 9-N, saben que s'acabarà votant perquè Catalunya esdevingui un estat independent. I aquesta és la força del procés, la de la gent que ha perdut la por, o que l'ha relativitzada, que ha decidit que ja n'hi ha prou de dèficits fiscals, de sentir-se menyspreat i insultat. I aquesta gent ha fet el pas endavant i ha dit que vol decidir per si mateixa. Aquesta és la força del procés, la força de la gent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia