Opinió

LA GALERIA

Un racó de Girona

Les persones grans que
hi viuen
s'han de fer
un fart
de caminar
per desfer-se de la bossa
de les
deixalles

Aprofitant que a Girona es parla de reconstruir el pont del Dimoni sobre el riu Güell, avui els parlaré (per escrit, és clar) de la llarga construcció del pont dels mil dimonis sobre el riu Ter, aquell que ha de donar sentit a l'avinguda de Josep Tarradellas unint l'àrea dels Salesians, just on s'acaba el carrer de Pedret i comença l'avinguda de Sant Joan Bosco, amb el giratori que hi ha darrere l'hospital Josep Trueta. Aquest pont, que, pel que semblava, s'havia d'inaugurar durant les Fires i Festes de Sant Narcís, encara no està enllestit, tot i que els seus accessos a banda i banda sí que ho estan. A mi, per motius personals, m'interessa la banda dels Salesians. I dic per motius personals perquè visc a la plaça de Camil Geis i Parragueras, un recòndit racó urbà format pels edificis del Patronat Benèfic de Santa Creu de la Selva, que també ocupen una part del carrer de l'Illa de Fuerteventura i del carrer d'Àngel Marsà i Beca. A aquesta part del terme municipal de Girona, els vehicles només hi poden accedir, ara que ja s'ha construït el giratori del carrer de Pedret i s'ha modificat la calçada de l'avinguda de Josep Tarradellas amb dos vials en dos sentits, separats per un parterre, que van directament de l'esmentat giratori a l'entrada, encara amb tanques, del pont sobre el Ter en qüestió. O sigui, i gual que abans que es fessin les obres de remodelació de la zona. Així, per accedir-hi quan el pont ja s'hagi obert, caldrà, després de travessar-lo, pujar fins al giratori, tornar a baixar fins a la seva entrada i girar tot seguit a la dreta. Operació que també afectarà els vehicles que surtin del pàrquing del supermercat que hi ha allí mateix, entre el carrer de Pedret i el de l'Illa de Fuerteventura, i al costat esquerre de l'avinguda de Josep Tarradellas. Penso que s'haurien hagut de tenir en compte els veïns del susdit patronat, i també les persones que van als instituts Carme Rahola i Narcís Xifra i han de deixar el cotxe al carrer o entrar en el pàrquing que hi ha just davant la plaça de Camil Geis.

Per acabar, una pregunta com a ciutadà que paga a l'Ajuntament els impostos i càrregues per, entre altres coses, el servei de recollida d'escombraries: com és que els contenidors més propers són davant l'església dels Salesians? Les persones grans que viuen a la plaça, i sobretot al carrer del darrere, s'han de fer un fart de caminar per desfer-se de les deixalles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia