Opinió

Desclot

Més preguntes, si us plau

Què decideixen exactament els militants d'Unió Democràtica el dia 14? En teoria i per coherència, l'estratègia del partit davant el full de ruta que per ara només han subscrit Convergència i Esquerra. No és poca cosa. Però, més enllà de la complexitat d'una pregunta que ha batut tots els rècords de tinta impresa, hi ha més coses en joc. O això diuen. També s'hi podria decidir la continuïtat de Josep Antoni Duran i Lleida, els equilibris o els desequilibris entre els diferents sectors del partit i, encara, la mateixa singularitat del d'Unió. Aquí tot es fa més difícil i incert. Perquè hi ha defensors del sí que afirmen que precisament aquest vot garantirà el recanvi tranquil de l'actual líder del partit. I encara més, que el sí vol dir també sumar-se al full de ruta i que permetrà mantenir unida la federació en les pròximes eleccions. Vés a saber. Si el procés que viu el país és complicat, el procés intern d'Unió espesseix la pomada. Per això i atenent al moment de transparència obligada que ens toca viure, el comitè de govern del partit hauria d'incloure algunes preguntes més en la consulta.
Una sobre la continuïtat de Duran. Una altra sobre el suport que tenen confederalistes, independentistes, crítics i oficialistes. Una tercera sobre la relació amb Convergència. L'únic problema és que, considerant la llargària de la primera i la tendència a complicar-se la vida de segons qui, la papereta hauria de ser substituïda per un rotllo de pianola i l'urna,
per un contenidor de paper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia