Opinió

La columna

Escudella

Al costat d'una mandonguilla hi sura algun tros d'os amb perill d'escanyussar-te

Aquest país és una escudella tan barrejada, tan mal barrejada, per dir-ho tot, que al costat d'una mandonguilla hi sura algun tros d'os amb perill d'escanyussar-te.

A les menudes, el meu gran amic Rigol s'ha destapat fent-nos unes conferències de mestre sobre la tradició nacionalista d'aquest país on hi descobreixes que una gent aparentment de dretes, catòlics de missa ferma i coratjosos fins a morir eren més fidels al president Macià que no pas el Companys amb les seves rauxes o el Terradelles amb els seus jocs de mans.

La democràcia cristiana del país està trobant les seves arrels.

A l'altre cap no podia faltar-hi missenyora Camacho dient-nos que el nacionalisme excloent no és de bon catòlic. Bona mandonguilla a l'escudella, la bona senyora se'ns destapa de la banda del Rouco.

Un altre cap, no sé quantes bones persones han signat una carta demanant que l'Athletic de Bilbao i el Barça siguin exclosos de la Copa del Rei per allò de la xiulada multitudinària al bon xicot.

Com era bonament d'esperar i tombant les raons, domna Ada s'ha tornat la núvia requestada de tot bitxo. Ho té difícil, em sembla, però la veig capaç de sortir-se de tot encara que no sé ben bé si la Casa de les Punxes no pagarà el plat de bodes, perquè li recordo que és molt més fàcil ensorrar una catedral que bastir una caseta decent. Un dia ens surt dient que és independentista i l'altre s'hi gronxa. Posat a donar consells a una dona que no en farà cas li diria que calma, bon humor i bones mandonguilles a l'escudella.

I ara, Don Tremebundo. No tots els economistes tenen el bon seny i la mesura del Niño Becerra, que mai no surt de polleguera i fa molt temps que va fer l'elogi del programa de Podemos afegint-hi que tal com hi sonaven els platerets era inviable.

Però han sortit uns grups amb noms anglesos d'una sola síl·laba i moltes consonants que no tenen aturador i un d'ells assegura que España està a punt de desaparèixer ofegant-se per la poca pela i arrodonint-ho Catalunya que es declararà independent.

Els mateixos auguren la desaparició de Xina, Anglaterra i Estats Units, entre altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia