Opinió

Vuits i nous

Trobades a Estrasburg

A Estrasburg ens reunim amb alguns diputats i gestors parlamentaris. Antonio Tajani és vicepresident del Parlament i expert en transports. Havia estat ministre amb Berlusconi i fundador de Forza Itàlia. No ha sentit parlar del corredor mediterrani, la línia ferroviària que ha de connectar Europa amb el sud de la Península, passant per Catalunya. ¿Que no ha recomanat la Unió que aquest tren s'ha de fer? ¿Que no ha sentit Tajani els arguments del diputat Ramon Tremosa? Ens parla d'“autopistes marítimes”, vaixells de càrrega que uniran els ports mediterranis. Troba impecable la xarxa de trens d'alta velocitat empresa pels governs espanyols. “Cada estat és lliure de fer les seves polítiques.” Ho diu en un organisme creat per superar els estats en moltes matèries.

Danuta Hübner, polonesa, ha rebut l'encàrrec de projectar una nova llei electoral vàlida per a tota la Unió quan de fer eleccions al seu Parlament es tracti. Ara, cada país va pel seu compte, segons les pròpies normatives. “No som una unió de 28 països sinó 28 països.” Hübner sap com serà de difícil que la seva “harmonització” tiri endavant. És probable que d'aquí a deu anys o més se'n segueixi parlant. La Unió és més lenta que la justícia. Com dèiem resignadament ahir, però, “pitjor seria si la Unió no existís”

Trobada amb Pablo Iglesias, l'home de moda, també a Europa. Ahir se'n va anar a dormir aviat i no va ser a temps de saber que una important votació d'aquest matí havia canviat d'hora. Mentre la votació tenia lloc, ell participava en un debat televisiu. L'acusació de prioritzar les televisions a la feina s'ha revifat, i quan ens reunim amb ell està encès. Ens explica que el seu partit, Podemos, està en aquell moment negociant a València per fer Mònica Oltra, de Compromís, presidenta de la Generalitat Valenciana. En Manuel Milián Mestre, en Manolo, que ve amb nosaltres, li diu que abans de fer presidenta a “esta chica” millor seria que es decantessin per Ximo Puig, del PSV. L'expressió “esta chica” ofèn Iglesias i diu a en Manolo que si ell està en contra de les esquerres radicals, Podemos està contra les corbates. Només en Manolo i jo portem corbata. Sento que la meva s'encongeix i es vol amagar. Iglesias està mal informat. Mònica Oltra està fent president de la Generalitat Ximo Puig, un encorbatat. No es pot anar a dormir massa d'hora.

Trobada, també, amb
el diputat d'ERC Josep Maria Terricabras. El filòsof
és l'home més jovial i content de tots. “N'aprenc molt; vosaltres sabeu què és a la meva edat aprendre coses noves?”

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia