Més esport

ÀNGEL MULLERA

ATLETA DE 3.000 M OBSTACLES

“M'han tractat com un autèntic delinqüent”

“No sé qui és, potser algun atleta frustrat que no arriba als seus objectius”

“No hi havia res en contra meva, però ells, tant sí com no, insistien a veure'm culpable”

Creuen que sóc un mort de gana que no pot guanyar una medalla, i així és més fàcil acarnissar-se amb mi

El primer matí d'Àngel Mullera a Lloret de Mar després dels Jocs el passa entrenant-se a les pistes d'atletisme, on tothom li mostra el seu suport. Va arribar dilluns a la tarda, va sopar amb els amics i després va dormir sis hores d'una sola tirada, cosa que no havia aconseguit des que va esclatar la polèmica.

Com ha viscut les últimes setmanes?
M'he sentit com un gos. No sabia si era un esportista o un delinqüent, que és com em tractaven els de dalt. M'he sentit perseguit per Alejandro Blanco [president del COE] i Miguel Cardenal [president del CSD], quan no tenien res en contra meva. No saber si podràs competir fins al dia abans, a les nou del vespre, és brutal. He hagut de marxar fora perquè em donessin la raó. Espanya està fatal. Tant si hi ha dopatge com si no, les coses sempre es fan mal fetes.
Van parlar amb vostè algun cop?
Mai. He sabut tot el que han dit de mi per la premsa. Alguns diaris buscaven l'enfrontament i insistien a atacar-me, fins i tot quan jo ja tenia el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) de la meva part. Encara els va fer més ràbia que el TAS em donés la raó. Ja tenien coll avall que havien “netejat la imatge de l'atletisme espanyol”, però han fet tot el contrari. L'han empitjorat per la seva actitud i jo he demostrat que estic net.
Com entén aquesta mania persecutòria i el greuge respecte d'esportistes com Marta Domínguez i Alberto Contador,
als quals han defensat sempre, fins i tot en els casos de dopatge provat?
Deu ser perquè creuen que sóc un mort de gana que no pot aportar una medalla a Espanya, i és més fàcil acarnissar-se amb mi.
Si vostè hagués estat favorit a les medalles no hauria passat res?
Seguríssim. No em vull comparar amb ningú, però reclamo el mateix tracte. Jo també m'entreno com tothom, el màxim que puc, i potser no puc guanyar una medalla, però per aquest motiu no he de rebre el mateix tracte que altres?
La federació coneixia els correus des del gener.
Sí. I el més gros és que no m'han atacat fins que no ho ha dit un diari. Al TAS no entenien res. No hi havia raons tècniques que justifiquessin la meva exclusió. El COE i el CSD només deien que la meva participació podia tacar la imatge d'Espanya, però no demostraven res. Preferien que corressin només dos atletes de l'equip olímpic [Espanya tenia tres places] en comptes de portar-m'hi a mi. S'ha de dir que Sebas Martos no hauria pogut competir encara que jo no ho hagués fet. Li van posar el caramel dels Jocs a la boca i després li van treure. Però el més perjudicat sóc jo.
Com l'ha afectat?
Ha estat més difícil aquest tràngol que aconseguir la classificació. He passat de dormir nou o deu hores a dormir-ne tres o quatre i malament. M'aixecava amb angoixa, pensant què em trobaria a la premsa.
El seu rendiment en la cursa se'n va ressentir?
Les cames no estaven igual, no les tenia fresques. El dia abans vaig arribar a les sis de la tarda a la vila olímpica. Encara m'havien de donar la roba, acreditar-me... No és la manera de preparar una prova. I és una pena perquè crec que aquest podia ser el meu any. Em veia fresc i m'han destrossat els Jocs Olímpics. Després va sortir tot malament. Però vaig intentar fer-ho el millor possible. Quan vaig caure vaig dir que no podia fer res més que anar cap endavant. Pel meu pare, que havia mort el mateix dia de feia deu anys.
Com el van rebre a la Vila Olímpica?
Bé. Tots els companys em van saludar. Tothom al menjador em mirava. Els de bàsquet em coneixien i els d'hoquei sobre herba em van aplaudir.
Qui hi ha darrere de la filtració? Qui li vol mal?
No ho sé. L'atletisme és un món de moltes enveges. Els companys m'han donat el seu suport, però no l'han fet explícit en la premsa. Hauria agraït algun gest públic. Qui ho va filtrar potser va ser algun atleta frustrat que no arriba als seus objectius i que li fa ràbia que un altre sí. Ara ho tinc tot en mans d'advocats.
Com s'estableix la comunicació amb el suposat metge?
Primer, per Facebook, i després, per correu electrònic. Va ser ell qui es va adreçar a mi, però quan em comença a parlar de substàncies que puc prendre tallo la comunicació. Aquesta és la història. Em jugaré tota la meva carrera, amb els controls sorpresa que hi ha? Cada cop dubto més que fos metge.
Podria ser la mateixa persona que va filtrar els correus?
Potser sí. Potser fa un any ja
tenia planificat tocar-me els
collons. I quina manera millor de tocar-me'ls que posar-se en contacte amb mi i oferir-me el que m'oferia? Llavors podria divulgar aquests correus.
Parlava d'incoherències.
El primer és que com puc acceptar un pla de dopatge per arribar bé a Londres si ja fa quatre anys que faig els temps per anar-hi. Per què havia d'optar a aquest pla? Jo ja sé què he de fer per arribar a Londres net. I una altra incoherència. Com em puc posar en contacte amb un suposat metge que no tinc ni idea de qui és? Si no sé ni si és metge, com li puc demanar assessorament per un pla de dopatge? És de sentit comú, però només hi havia la idea de perseguir-me i llavors ja estàs perdut
.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a