Editorial

Resposta electoral unitària

Els diferents partits polítics del bloc sobiranista s’han mostrat durant aquest cap de setmana favorables a la materialització d’una candidatura àmplia i única per mirar d’aturar l’aplicació de l’article 155 i reclamar la llibertat del govern i dels presidents de les entitats empresonats. Un cop superat l’escull i presa la decisió de presentar-se a les eleccions del 21 de desembre, els partits afronten el repte de posar-se d’acord en una llista, malgrat les diferències que han generat dos anys de procés i la convulsa recta final fins a la proclamació de la República i les detencions i els empresonaments.

Seria tranquil·litzador per al sobiranisme comprovar que els partits mantenen l’esperit unitari i són conscients del moment històric que viu Catalunya. Els intents per formalitzar la llista haurien de ser de debò, no pas per acontentar un sobiranisme que ja està patint prou amb les detencions i els empresonaments polítics. Els partits semblaven inicialment abocats a presentar-se per separat, però la repressió judicial és tan gran que facilita la recerca d’enteses per defensar la llibertat, encara que sigui a contrarellotge. Ahir mateix es mantenien converses i reunions en aquest sentit.

Les incògnites sobre el futur polític i judicial del govern de Catalunya compliquen la decisió, ja que hi intervenen força factors, com ara el paper del president exiliat Puigdemont, el del vicepresident empresonat Junqueras, el dels consellers empresonats o a l’exili, el dels altres líders que els poden substituir, sense anar més lluny. A banda d’això, caldrà tenir en compte les travetes estatals a una candidatura que amenaça l’intent de desbancar el sobiranisme de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia