Editorial

Puigdemont, a Waterloo

El president Puigdemont ha tornat a Bèlgica no només lliure sinó victoriós després de quatre mesos a disposició de la justícia Alemanya. La foto d’ahir a la seu del Consell de la República a Waterloo, acompanyat del president Torra i davant tota la premsa internacional és la imatge de la seva victòria judicial sobre la persecució del jutge Llarena i la proclamació de la victòria moral del president i la resta d’exiliats i presos polítics sobre una justícia i un estat de dret espanyols cada cop més qüestionats.

Carles Puigdemont recupera així el camp base de la internacionalització del conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Però ho fa reforçat en el seu paper de representant de la Catalunya republicana davant d’Europa i el món, amb aquest plus de legitimitat jurídica que li ha atorgat la justícia alemanya, i a partir d’ara amb una agenda més carregada que mai d’actes i amb el Consell de la República com a seu oficial de la Catalunya que no se sotmet al dictat autoritari de l’Estat espanyol.

El seu lideratge polític també n’ha sortit reforçat. La seva imatge de cap de la resistència catalana davant tot un estat és potent en si mateixa, però Carles Puigdemont també pilota la Crida per la República, la nova plataforma electoral transversal de l’independentisme que en pocs dies ja té més de 40.000 inscrits, i el cap de setmana passat va consolidar el control del PDeCAT i, per tant, dels seus diputats al Congrés. Tot plegat el converteix en l’interlocutor, directe o indirecte, del govern espanyol de Pedro Sánchez en el procés de diàleg obert entre La Moncloa i la Generalitat. I en aquest sentit ahir va insistir al president espanyol que les prioritats són la llibertat dels presos i exiliats polítics i la solució política al conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia