Opinió

LA GALERIA

Violadors fets herois

Tenim violadors que campen lliures pel carrer amb permís de la justícia i que, a més, s’han convertit en referents a imitar

La dada fa feredat: les agressions i abusos sexuals han crescut un 17% a les comarques gironines. I els Mossos alerten no només de l’increment de la xifra sinó de l’evolució que han fet els delinqüents sexuals, que han mutat en depredadors grupals, amb un menyspreu total cap a dones i menors. A partir de la sentència de La Manada, han sortit nombrosos casos de violacions en grup, alguns també a la demarcació. Casos perpetrats per nois molt joves, alguns fins i tot menors, amb una tendència clara de voler emular els actes de Pamplona. Incomprensible i menyspreable. Tenim violadors que campen tranquil·lament pel carrer amb permís de la justícia i que, a més, es converteixen en herois i referents a imitar. Decididament és vomitiu. Sense cap mena de dubte, hi ha una culpabilitat directa de la justícia i d’una sentència que va rebaixar el delicte de La Manada de violació a abús sexual. Una sentència que no és ferma i que els permet estar en llibertat mentre la víctima reconeix que, si hagués sabut el resultat final, no ho hauria denunciat. Una sentència que, en comptes de posar els punts sobre les is i donar un càstig exemplar als violadors, el que fa és minimitzar les conseqüències de la violació i gairebé animar els delinqüents sexuals. El missatge és “tranquils, que encara que violeu no passa res”. El món al revés.

Des dels Mossos es demana més implicació de la societat per posar fi a aquesta xacra. El més alarmant són els casos que estan apareixent de menors. I és aquí on és imprescindible actuar i prevenir. Cal contrarestar aquesta campanya que ha convertit els membres de La Manada en estrelles dels programes del cor i que influencia els més joves, que acaben perdent la referència del que està bé i del que està malament. S’ha de fer molta pedagogia entre el jovent. Cal educar el concepte de llibertat sexual, però deixant clar que en cap cas significa submissió ni violència. Però més enllà de la pedagogia i de les campanyes de conscienciació, la feina serà en va si la justícia no s’ho replanteja. Cal urgentment una revisió del Codi Penal i que aquest s’acabi aplicant amb el criteri de defensar la víctima i castigar el violador, sempre que quedi totalment acreditada l’agressió. Conscienciació social i càstig penal, dues vies imprescindibles per aconseguir que els violadors siguin considerats com el que són: delinqüents, i no pas estrelles de televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia