Editorial

La resposta contra el Covid-19

L’epidèmia del coronavirus ha arribat amb força aquest cap de setmana a la Unió Europea i ha aixecat totes les alarmes, especialment a Itàlia, país on s’han registrat més casos d’infectats i més morts. D’entrada, la resposta de les autoritats italianes ha estat la correcta, aïllant les principals poblacions afectades i suspenent les classes i esdeveniments on es puguin reunir milers de persones, com ara el popular carnaval de Venècia. Són mesures per intentar prevenir que s’escampi el contagi, però les peculiaritats del coronavirus Covid-19, que s’encomana fàcilment i a través de gent que fins i tot no té símptomes, dificultaran, sens dubte, la feina de contenció.

Les autoritats italianes, europees, i també les catalanes i espanyoles, s’han afanyat aquests últims dies a assegurar que s’està preparat sanitàriament per si l’epidèmia creix més encara, en un missatge que buscar tranquil·litzar la població, alarmada, de manera comprensible, davant una malaltia que ens és desconeguda. En tot cas, totes les mesures de contenció i prevenció són benvingudes, encara que sovint responguin més a una voluntat dels diferents governs de demostrar que, efectivament, s’està fent alguna cosa. El més important serà, finalment, que els centres hospitalaris i els d’atenció primària estiguin preparats per assumir una possible allau de consultes i de probables casos, en cas que l’epidèmia acabés arribant a Catalunya.

La UE va advertir ahir del perill que suposaria que els diferents estats decidissin tancar fronteres i prendre mesures individualment i no de manera conjunta. Era una advertència necessària vistes les conseqüències que tot plegat comença a tenir en l’economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia