El lector escriu

Som llenguatge, expressem-nos

En una entrevista de Jaume Barberà, el professor de filosofia Emilio Lledó deia que les persones som fonamentalment llenguatge i memòria, i és el que ens fa lliures. No hem de permetre, doncs, que ningú desnaturalitzi les paraules manipulant el seu significat.

La frase pronunciada pel candidat gallec del PP, fins ara president de la Xunta de Galícia, “amb la pistola a damunt de la taula no podem negociar amb els separatistes”, equiparant el repte pacífic català amb la violència d'ETA, em va remoure l'ànima. És que tot s'hi val contra els catalans i catalanes? La munió d'organismes, diputats, defensors del poble, etc, cap d'ells ens pot defensar de l'escarni continuat? És indigne que es pugui malmetre l'honor d'un poble amb total impunitat, però encara és més punyent el silenci de la bona gent que la pateix. Les cartes al director són una eina a l'abast de tothom que molta gent no utilitza. Encara resta un gran pòsit de por encrostada en algunes mentalitats que els impedeix d'expressar-se en llibertat. Quan em diuen que m'explico bé en els meus escrits, la meva resposta és sempre la mateixa: per escriure, només cal un requisit, tenir alguna cosa a dir i voluntat d'expressar-ho. Així de senzill.

La Pobla de Segur (Pallars Jussà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia