El lector escriu

Ja n'hi ha prou!

Diumenge passat, 15 de gener, es va celebrar arreu la jornada a favor de l'emigrant i el refugiat. No podem tancar els ulls davant el patiment de tantes persones afectades.

De moment el que veiem és el fracàs dels estats per atacar amb valentia i eficàcia les causes fonamentals d'aquesta fugida massiva: els conflictes armats, la pobresa, la degradació ambiental... Cal una crida a la consciència de tothom, però especialment dels governants.

El papa Francesc, en el seu missatge per aquesta jornada, ha recordat la necessitat de garantir la protecció de la infància migrant i refugiada, la més vulnerable i sense veu. Les dades que aporta Unicef són totalment esfereïdores: onze milions d'infants són desplaçats forçosos i un de cada dos-cents està creixent com a refugiat. Les imatges que estem veient, en aquests dies de fred, en els mitjans de comunicació trenquen el cor. Una situació crítica que no és pròpia del segle XXI. Ja n'hi ha prou que per culpa de les polítiques europees de blindatge de les seves fronteres el mar Mediterrani s'hagi convertit en un immens cementiri. Ja n'hi ha prou que Europa s'hagi consolidat com una gran fortalesa. N'entren a comptagotes jugant-se la vida i enriquint les xarxes de tràfic de persones.

Emigrants i refugiats, per damunt de tot, són persones i tenen els seus drets com els tenim nosaltres. Com diu el papa, ningú és estranger en la comunitat cristiana, que abraça totes les nacions, races, pobles i llengües. Per això proposa que treballem tots units per protegir, integrar i donar solucions estables a la situació que viu cada nen o adolescent immigrant.

Ventalló (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia