Opinió

Resposta a l'article del Sr. Josep Torrens

Benvolgut senyor Torrens,

L'arquebisbe de Barcelona vol puntualitzar les declaracions sobre l'avortament a les quals vostè feia referència en el seu article i que va realitzar recentment durant la presentació d'un llibre i, posteriorment, en una entrevista radiofònica.

Monsenyor Joan Josep Omella vol reiterar a través d'aquesta carta la defensa dels drets de les persones quan són trepitjats per qualsevol tipus de violència: la que reben els immigrants, la que imposa càrregues injustificades als altres i, especialment, a les dones.

L'Església no judica ni margina les dones que avorten. Tot avortament amaga un drama, és un fracàs humà i social. L'Església sempre està disposada a comprendre, acompanyar i ajudar totes aquelles dones que per les circumstàncies que sigui puguin prendre la decisió d'avortar. En aquesta qüestió hi esmerça molts esforços.

La intenció del senyor arquebisbe mai ha estat la d'equiparar l'avortament amb el terrorisme. En tot cas, el senyor arquebisbe demana perdó si alguna persona s'ha sentit ferida per les seves declaracions i recorda que l'Església condemna enèrgicament el terrorisme com qualsevol altra forma de violència.

L'Església també respecta i valora les decisions preses en consciència, tal com defensa la darrera exhortació apostòlica Amoris Laetitia, sempre que no decideixin, interfereixin o lesionin drets fonamentals dels altres.

Finalment, monsenyor Omella vol compartir la resposta que va donar a la pregunta formulada per una periodista durant la mencionada presentació del llibre on demanava la seva opinió sobre els avortaments. L'arquebisbe Omella va dir que calia tenir la delicadesa i la voluntat ferma d'estimar, protegir i salvar la vida humana.

El Magisteri de l'Església és clar respecte a l'avortament: la defensa de la vida sempre i en qualsevol situació. Vol ajudar a tothom que l'estimi, la defensi i la protegeixi. L'Església defensa la cultura de l'amor i de la vida en contra de la violència i la mort.

BarcelonaIdentificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.