El lector escriu

Cotxes i tabac, analogia perfecta

Llegeixo força cartes en què els autors veuen incongruents les limitacions en l'ús de certs vehicles contaminants sobre la base simplement del fet que aquests han superat la ITV i els seus propietaris han abonat el corresponent cost d'aquesta revisió.

No obstant, tal com passa en el cas del tabac (permès en certs àmbits i prohibit en d'altres), hem de tenir present que la situació reguladora requereix anàloga solució a aquesta, ja que hi ha el mateix bé jurídic que cal protegir, que és la salut dels fumadors passius, que els toca respirar, emmalaltir i fins i to morir per culpa d'uns fums aliens.

Igual que resultaria absurd que algú defensés a hores d'ara el seu dret a fumar en un espai públic tancat pel simple fet d'haver pagat l'impost especial del tabac i ser aquest un producte de venda permesa en estancs, crec que tots hauríem de ser conscients que certs vehicles contaminants, en determinades àrees amb poca renovació d'aire o en certes condicions atmosfèriques, són altament perjudicials per a la salut de tots, motiu pel qual el seu ús ha de quedar limitat.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia