Indústria agroalimentària
En relació a l’article d’opinió del Sr. Abel Mariné (18 08 2017) sobre els additius que la indústria utilitza en el productes d’alimentació, cal dir que jo no seria tan indulgent amb aquests productes ni amb la indústria agroalimentària en general, ja que amb els seus missatges equívocs i el processat d’aliments amb hidrats de carboni i cereals no veritablement integrals, postres i begudes ensucrades, han contribuït a generar un problema de salut de magnituds gegantines a occident. Un de cada tres adults és obès i l’obesitat infantil ha augmentat des del segle passat d’un 4% al 15 -20% actuals. Els carbohidrats refinats i no els greixos són les inductors de l’obesitat i per tant d’un major risc i prevalença de diabetis, cardiopatia isquèmica, càncer, Alzheimer, etcètera. El problema és de tal magnitud que les administracions ja estan prenent precaucions tals com l’impost de les begudes amb sucre, al qual se n’hi afegiran d’altres si la indústria agroalimentària no modifica la seva oferta per una de més saludable i sostenible
Lleida