El lector escriu

‘Merde pour les espagnols’

Aquestes paraules les va escriure un general francès en temps de la mal anomenada guerra de la independència, quan va ocupar Vic. Va dormir una nit a la cambra de la casa senyorial dels Cortada, un luxós palauet on s’estatjaven les més altes personalitats de visita a la ciutat. El general francès va passar una nit de sobresalts, tement una emboscada. L’endemà, excedit per una crisi de nervis, amb el diamant de l’anell que portava, va rascar el vidre de separació de la cambra, escrivint la dedicatòria esmentada.

Faig referència a aquestes paraules perquè últimament van en boca de milers de catalans. Els lamentables episodis de l’“a por ellos”, la brutalitat policíaca en el referèndum i el cop d’estat del 155 han provocat un autèntic huracà d’odi i venjança cap a Espanya i els espanyols, i això s’ha d’aturar amb la màxima urgència. Aquí l’únic culpable és el govern espanyol, el més corrupte d’Europa, que com a partit va córrer tot el país buscant signatures contra l’Estatut català per llavors “obligar” tot un Tribunal Constitucional a deixar-lo en una trinxada caricatura. La manca de polítics amb una mica de decència i ganes de diàleg ens ha portat a aquest carreró sense sortida. Us imagineu poder escoltar gent de la categoria d’un Adenauer, un Churchill, un Olof Palme i potser fins i tot un Adolfo Suárez asseguts en una taula discutint els pros i els contres d’una possible República Catalana?

Canet d’Adri (Gironès)

fe d’errades

En el reportatge publicat ahir a la secció de Nacional amb el títol Tota la vida a la mateixa empresa, es deia erròniament que un dels testimonis entrevistats, Ramon Domènech, de CaixaBank, s’havia jubilat a final de l’any passat però en realitat continua en actiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.