El lector escriu

Ferm camí cap a la unitat

Un any més, des del 1908, del 18 al 25 de gener, coincidint amb la festa de la conversió de sant Pau, l’Església celebra una setmana de pregària per avançar cap a la unitat de tots els cristians. Tot i que el moviment ecumènic està ben viu, queda un llarg camí per recórrer per assolir el desig de Jesús que va expressar en el Cenacle: “Que tots siguin u com ho som nosaltres.” Enguany la preparació de tot el material per a aquest nou octavari, l’han portat a terme des de la regió del Carib i han escollit un cartell ben atractiu amb una frase extreta de l’Èxode: “La vostra dreta, Senyor, és forta i gloriosa.”

La credibilitat de l’anunci cristià –la Bona Nova de l’Evangeli– seria molt més gran si els cristians superéssim les nostres divisions. Un signe de reconciliació dins un món marcat pels conflictes sempre és positiu. Cal fomentar, encara més, el diàleg interreligiós: treballar conjuntament amb les altres comunitats eclesials per a un millor coneixement mutu, valorar les riqueses de cada confessió, aprendre els uns dels altres... Hem de tenir en compte que són moltes les coses que ens uneixen.

La unitat és un do de Déu que hem de demanar, com diu el Concili Vaticà II, les pregàries, tant públiques com privades, són l’ànima de l’ecumenisme. Per això se’ns convida a pregar plegats sense perdre l’esperança, perquè l’Esperit Sant ens concedeixi la plena comunió de fe i d’amor de tots els cristians.

Ventalló (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia