El lector escriu

Dies sense sol

Els dies d’hivern núvols i sense sol com el d’aquests dies són tristos i freds, i penso en les persones que viuen al carrer i no tenen on refugiar-se els dies de mal temps. Sovint els acusem de ganduls, que no volen treballar, potser també ho són, però qui som els qui no ens falta el necessari per jutjar-los? No tindrem també nosaltres alguna responsabilitat? No sabem com han estat educats, potser ningú els ha encaminat a una vida digna de treball i responsabilitat.

Tots tenim el deure de lluitar per aconseguir un món millor, que no s’aconsegueix criticant ni acusant, sinó ajudant dins les nostres possibilitats, donant la mà al caigut, fent-li entendre que s’ha de guanyar el pa amb la suor del seu front. Prediquem molt la caritat, fer caritat als pobres, que també, però crec que a vegades no tenim en compte que fer caritat no és només donar diners, potser hi ha altres caritats més útils, com ara saber ensenyar el valor del treball digne, que fa que puguem viure independents sense dependre del que ens donin. El treball ens fa lliures.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia