El lector escriu

La inscripció ibera d’Ullastret

Com a experiment d’aficionat, m’aventuro a avançar una lectura per a la inscripció ibera trobada fa pocs dies a Ullastret. Segons les transcripcions que recull J. Maluquer de Motes al seu llibre Epigrafía prelatina de la Península Ibérica (Barcelona, 1968) per a les inscripcions de la zona emporitana i d’Ullastret, la primera línia del text conté set signes, i la segona, nou. Alguns dels signes són sil·làbics, és a dir, equivalen a més d’un fonema. Tenint en compte que la segona línia està invertida (els signes apareixen cap per avall), la transcripció que considero més probable és: TIDIBI ADEBIA // ORGI KIBISAR.

Cap de les paraules no consta en la llista d’epigrafies que recull Maluquer al seu llibre, però podria ser que des de la seva publicació hagi augmentat el lèxic recollit, i alguna d’aquestes paraules ja hi consti. A veure què hi diuen els experts...

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia