El lector escriu

El casal de Serra

Ja veiem que costa molt que els esdeveniments als pobles petits esdevinguin notícia. És per això que em sembla oportú fer esment de la celebració que diumenge passat dia 18 va tenir lloc a Serra de Daró. Serra i Sant Iscle varen commemorar els cinquanta anys del seu casal. El bisbe de Girona ho va aprofitar per fer la visita pastoral i quasi dues-centes persones entre veïns i oriünds del poble es varen trobar en un dinar de germanor molt emotiu.

El casal va néixer ara ha fet cinquanta anys d’una colla de noies i nois que teníem la inquietud no només de divertir-nos sinó també de formar-nos en uns any en què la societat estava canviant. Pensem que parlem de l’any 1968. El casal de Serra és una entitat que en el moment de néixer va trencar tots els motllos i tòpics dels poble petits, petits i de pagès. El casal és una demostració que Serra és un poble especial i únic. Un poble actiu, viu, amb empenta, no tancat en si mateix. Moltes de les activitats del casal eren i són obertes als pobles de l’entorn; perquè els nois i noies de Serra i Sant Iscle, i també algun de Llabià i Fonolleres, vàrem muntar i escampar l’acció, la influència del casal organitzant xerrades, festivals de la nova cançó amb artistes aficionats com la “Ronda de cançons i alegria” i obres de teatre itinerants pels pobles veïns o colònies d’estiu compartides. Cal dir també que en el moment inicial i durant un temps es va comptar amb el paraigua de l’Església, personificada en el bisbe de Girona el Dr. Jubany i en l’empenta d’algun capellà jove de la comarca. El casal ha contribuït a formar persones, persones compromeses amb la societat, amb el poble i amb l’entorn. I tot això és una gran notícia per a la gent de Serra i Sant Iscle.

Roses (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia