El lector escriu

Lectures bíbliques

Aquests dies la litúrgia catòlica recorda els fets del cas Jesús de Natzaret. També va ser un cas judicial, segons les seves lleis. Hi apareix el gran prevaricador que és Ponç Pilat (un governador que decreta una resolució condemnatòria injusta, sabent que ho és: ho diu ell mateix), precedit d’un gran guionista, en Caifàs, poderós instructor, amo dels fets manipulats i retorçats –fins i tot amb falsos testimonis– que afirma literalment que “val més que mori un sol home per tots, abans que no desaparegui tot el nostre poble!” (literal, de l’Evangeli de Joan, capítol 11).

Hi podem afegir altres ninots: alguns fan de Judes Iscariot o també de Bar-Abàs. Qui té el poder –Caifàs i Pilat– falten a la justícia. Són uns venuts: no sé per què em recorda fets recents, amb prevaricadors i guionistes que recreen falses narracions inclosos. Tot sigui pel poder i l’opressió: els sona? Em sé explicar? Sembla un déjà vu!, tan trist com il·lícit i condemnable.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia